M7 MZ-102

Canaal Digitaal MZ-102 Interactieve HD Ontvanger

Deze hybride ontvanger van Canaal Digitaal is de opvolger van de MZ 101. Deze nieuwe ontvanger heeft een nieuw design en veel voordelen tegenover zijn voorganger. 

Let op!: Deze ontvangers hebben een vacuum gesealde verpakking, bij het openen van deze verpakking vervalt mogelijk de retour garantie.

 

 Programma’s pauzeren, terugkijken of opnemen. Dankzij de interactieve diensten kijk je alle programma’s wanneer jou dat uitkomt.

 Gebruik van rode knop diensten. Zie je tijdens het tv-kijken een rode knop in beeld? Dan zijn er bij de zender extra interactieve diensten beschikbaar. Druk op de rode knop op je afstandsbediening en geniet van extra programma’s en fragmenten.

 24/7 op de hoogte via de programmagids. Via de digitale programmagids weet jij altijd wat er op tv komt. Stel zelf een lijst samen met je favoriete zenders en mis nooit iets van tv.

 Beveiligingsopties voor kleintjes. Een kinderslot toevoegen op programma’s met expliciete beelden? Dankzij een pincode voor ouderlijk toezicht van de ontvanger activeer en deactiveer je een kinderslot op programma’s

 Ondersteuning van automatische schotels. De M7 MZ-102 HD-ontvanger ondersteunt nu ook de DiSEcQ-protocollen 1.0, 1.1. Ondersteuning voor de protocollen 1.2 en USALS wordt op korte termijn toegevoegd. Vanaf dat moment kun je de MZ-102 ook gebruiken in combinatie met een automatische schotel. Houd de website in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

 Draadloos verbinden met het internet. Je kunt de HD-ontvanger zowel bekabeld als draadloos met internet verbinden. Zo krijg je toegang tot alle interactieve diensten. Via het homescherm van de ontvanger krijg je toegang tot een rijke verzameling content, zoals live-TV, terugkijken en series & films.

Installatie:

Het installeren van deze ontvanger is zeer eenvouding. Volg de onderstaande stappen en uw ontvanger is binnen 5 minuten aangesloten, als uw schotel al correct is ingesteld. 

 Stap 1: Haal de HD-ontvanger uit de doos, pak de meegeleverde ‘Installatiehandleiding’ en sluit de ontvanger makkelijk aan.

 Stap 2: Zet de HD-ontvanger aan, kies de taal waarin je de menu-software wilt gebruiken (standaard: Nederlands).

 Stap 3: Kies hoe je verbinding wilt maken met het internet. Dit kan bijvoorbeeld via een LAN-verbinding of via Wi-Fi. Wil je nog geen verbinding maken met het internet? Kies dan voor ‘Overslaan’.

 Stap 4: Indien gewenst kun je je pincodes aanpassen. De ontvanger en het ouderlijk toezicht hebben een standaard pincode van ’1234’. De betaalpincode staat standaard op ‘0000’.

 Stap 5: Zijn je nieuwe pincodes ingesteld? Doe dan de satellietscan. Hiermee wordt de LNB configureert en de zenderlijst ingeladen. De standaard Canal Digitaal LNB-configuraties bestaan uit:

  • Poort A (satelliet 1): ASTRA 19,2 graden oost
  • Poort B (satelliet 2): ASTRA 23,5 graden oost
  • Poort C (satelliet 3): ASTRA 28,2 graden oost
  • Poort D (satelliet 4): Hotbird 13,0 graden oost

Moet jij je schotelset nog opstellen en uitrichten? Ga dan naar ‘Geavanceerde instellingen’ (of ‘Instellen & uitrichten’, afhankelijk van de softwareversie waar je ontvanger over beschikt) om per beschikbare satelliet de signaalsterkte te meten.

Begin met het controleren van de signaalsterkte voor ASTRA 3 op 23,5 graden oost. Pas de uitrichting van je schotel en LNB aan totdat je de 100% signaalsterkte (en -kwaliteit) dicht benadert. Controleer daarna de signaalsterkte voor ASTRA 1 op 19,2 graden oost en eventueel andere beschikbare satellieten.

Wil je de installatie afmaken en pas daarna je schotel en LNB uitrichten? Geen probleem. Daarvoor ga je in het menu naar ‘Instellingen’ > ‘Installatie’ > ‘LNB-configuratie & uitrichten’.

 Stap 6: Is de configuratie klaar? De laatste stap is een softwarecontrole. Canal Digitaal biedt software updates aan via internet en satelliet. Het inladen van een update via satelliet kan tot 25 minuten duren. Zorg daarom dat je de ontvanger ook met het internet verbindt.